Menu
file2 (2)

På turen vil jeres guide lære jer hvordan man sikkert åbner en østers.Husk altid at åbne østers forsigtigt, med en østerskniv, brug et viskestykke og læg den på den flade side.

Østerstur med tilberedning

Vi mødes i Saloon Antanas iført knælange tætsiddende  gummistøvler, samt handsker og tøj som gerne må blive beskidt. Vi for spande og bobslæder (hvis der er mørkt for vi også en pandelygte).

Sammen går vi ud i Danmarks nationalpark, vadehavet, Unesco World heritage.

Guiden viser den sikre vej ud til østers- og hjælper naturligvis hvis en støvle sidder fast.

Ude i vadehavet samles vi ved en lille sandbanke, her fortæller vi om østers og demonstreres hvordan de gerne skal se ud.

Vi plukker østers og samles hvor vores guide hjælper med at sortere i det.

Der gives en lille pramie til den der har fundet den største Østers (den største der pt er fundet er størelse 44 i sko)

Når kælkene er fyldte går vi tilbage til vores køkken, hvor vi sammen vasker, åbner og tilbereder østers i 4 forskellige varianter (så alle kan være med)

  • Østerstur med tilberedning DKK 395,-
file2 (3)

Vi laver for eksempel:

Friterede østers - med pankorasp

8 Østers, 2 dl. mel, 1 æg, 2 dl. panko rasp, neutral olie til stegning.

Fremgangsmåde:
1. Åbn østers.
2. Kom ægget i en dyb tallerken og pisk det sammen,
3. Kom 1 cm olie i en dyb pande, som varmes op, alternativ brug en friture.
4.Vend østerne i mel, dernæst og æg og til sidst i panko rasp. Friter dem gyldne i den varme olie, hvor de ofte vendes. 

Vi foreslår at de serveres med sprød salat og 2 slags dip.

Gratinerede østers a la Rockefeller

8 østers. 1 lille skalottelæg, smør, 1,5 dl. piskefløde,  1spsk. pastis, 1 håndfuld spinatblade, 2 dl. ost.

Fremgangsmåde:
1.Sæt ovnen på 225 grader 
2. Åben østers og hæl væden fra. Løsen østersen og lad den ligge i skallen.
3. Sæt dem på et fad.
4.Hak løg helt fint og svits hurtigt i lidt smør.
5.Kom fløde og pastis heri og lad simre sammen i 5 minutter.
6. Kom spinat i og lad den falde sammen.
7.Kom fyldet i hver skal og pynt med osten.
8. Gratieneres indtil oster er smelter og let gylden.
9. Klar til servering.

Hvidløgs gratinerede østers.

8 østers, 80 g. smør, 2 skalotteløg. 1 fed hvidlæg. 2 spsk. hakket persille, 1 citron, havsalt og hvid peber.

Fremgangsmåde:
1.De åbne østers skal blive i en den dybe skaldel. Læg et lag salt i et ildfast fad på ca. 2 cm tykkelse/krøl aluminumfolie så skallerne ikke tipper.
2.Hak skalotteløg, hvidløg fint, bland det med det bløde smør, persillen, salt, peber og en anelse citronsaft. Fordel det aromatiske smør i de dybe østers.
3.Kom fadet øverst i en 275 grader varm ovn. 

file
østrerr

Grillede østers med 3 dressinger

Sherryviniagrette: 3 spsk sherryeddike, 3 spsk olivenolie, 1 spsk finthakket skalotteløg, salt
Limedressing: 1/4  dl limesaft, 20 dråber tabasco, 1 spsk finthakket forårsløg
Citrindressing: 1 citron, 3 spsk olivenoli, salt
Østers: 12-24 østers

Sådan laver du grillede østers 

Sherry vinaigrette: Rør eddike, olie, løg og salt sammen.
Limedressing: Rør lime, tabasco og forårsløg sammen. 

Citrondressing: Halvér citronen, og grill den på skærefladen. Den skal tage godt med farve. Pres saften fra den varme citron, og rør den med olivenolie. Smag til med salt. 
Østers: Læg hele østers på den varme grill, og lad dem grille i 4-6 minutter (alt efter hvor varm grillen er). Du kan se, at de er klar, når de åbner sig en smule, og der begynder at boble lidt vand ud af dem. Tag dem af – det er nemmest med en grillhandske – og lad dem køle lidt af. Åbn østersene med en østerskniv, løsn dem, og servér dem straks med de tre dressinger.