Dagsture

Rømø halvdagstur (rød)

Oplev vores 5 timers tur på ryggen af vores fantastiske islændere, mens vi tølter afsted over Nordeuropas bredeste strand og galopere frit langs brandbæltet!

Turen går først af små hyggelige grusveje, inden vi kommer ind i Vråby Plantage. Her kan man ofte hvis man holder øjnene åbne, se rådyr der står og græsser og kigger på os mens vi tølter forbi. Vi rider galop ud af markveje og skridter gennem klitterne inden vi ankommer til Sønderstrand. Herfra tølter vi ud over stranden og en lille galop er der også plads til, inden vi rider ind i næste klitrække. Herfra kommer vi ud til vandet hvor vi tager af frisk galop i det bløde sand, så tempoet holdes afslappet og stabilt. Her mærkes vinden i håret og suset i maven på enhver der elsker ridning. Vi følger prilen rundt og rider over på den anden side af denne, hvor vi forsætter en langt stykke langs vandkanten i både skridt, tølt og galop.Vi når op til Lakolk, øens strandby, hvor vi tager sadlerne af hestene og holder frokostpause og hygger os. Efter frokost sadler vi hestene op igen og rider ad Småtfolksvej og over en mark ind på brandbæltet, hvor vi tager endnu en frisk galop, og rider ind i Kirkeby Plantage ad sjove snoede skovstier og igennem hede områder, og nyder den dejlige duft af skoven. Vi rider mod Vråby Plantage hvorfra vi startede, og tilbage via grusvej.

Pris pr. pers….. 645,-

Mandø

8 timer / 4½ timers ridning

Som om at Rømø ikke har rigeligt med skøn natur at byde på, så ligger Mandø jo ikke mere end et stort stenkast nord for Rømø. Her bor ikke mere end 35 indbyggere, så her kan man forvente fred og ro i store mængder.

Her har vi en lille gård, som vi kalder Mandø-gården. Med denne base giver det os et utal af muligheder for at udforske nabo-øen til hest.

Ved denne tur er det først muligt at få det præcise mødetidspunkt to dage før, da vi skal studere tidevandstabeller og grafer for at planlægge turen så vi ikke bliver alt for våde.

På vores Mandøtur starter vi i stalden, hvor vi får tildelt jer nogle heste som skal læsses og udstyr skal pakkes. Her fra køre vi, med hestene i traileren, til Vester Vedsted, hvor vi sadler hestene op og rider afsted. Det er også muligt at møde os direkte i Vester Vedsted efter aftale.

Vi følger de ensomme døde træer der markerer den gamle Ebbevej, som fører os hen over havets bund, hen til Mandø. Denne gamle, historiske vej er ikke egnet til biler, så den er nem at have for sig selv.

Tidevandet tæller. Derfor gælder det om at få redet øen rundt inden vandet stiger igen. Hvis ikke vi når det, kan det blive en god svømmetur! Ved alt for højt vand rider vi på den nye ebbevej der hedder Låningsvejen, hvor biler også kan køre. Regnbukser og gummistøvler er anbefalet, også selv om det ikke regner.

Når vi når helt der over og rider hen over diget kan man se hele øen rundt fra toppen. Vi rider langs diet rundt igennem heder og strand. Vi rider også igennem Mandøs eneste by, Mandø By. Via. mark-stier ender vi på Mandøgården hvor vi spiser noget frokost og nyder freden en sidste gang før vi rider ud igen hen over Ebbevejen, tilbage til Vester Vedsted, og så går turen hjem til Rømø igen.

Pris pr. pers……..  1195,-

Koresand

7½ time / 3½ timers ridning.

Vil du opleve noget af Danmarks mest unikke og uberørte natur til hest?  Så skal du med os til Koresand. Her kan du opleve sandflugt, priler, sæler, et rigt fugleliv, vandhuller og ikke en eneste turist eller bil.

Vi mødes i stalden for at få uddelt og klargjort hestene. Her efter er det ombord på traileren og så går turen til vores gård på Mandø. Herfra rider vi gennem byen, over diget og ud på Koresand, selvfølgelig timet med tidevandet.

Koresand er en ca. 24 km2. stor sandbanke i Vadehavet sydvest for Mandø. Området bliver også kaldt for Den Våde Ørken, og med god grund. Der er sand så langt øjet rækker. Kommer man langt nok ud kan man hverken se land eller vand. Trods at Koresand bliver større og større som tiden går, er der ingen beplantning eller faste klitter da hele området stadig bliver dækket af havet under storm. Det er en helt fantastisk frihed at ride i skridt, tølt og galop hen over det flade sand men følelsen af at man kan blive ved i uendeligheder. På turen er der stor mulighed for at møde den områdets eneste beboere. Rigeligt med plads, hav hele vejen rundt, godt udsyn og ingen mennesker, det gør Koresand til det perfekte sted at være for hundredvis af sæler samt tusindvis af fugle.

Efter omkring 3 ½ times ridning ender vi tilbage på Mandøgården hvor vi spiser nogle sandwichs sammen, hvor efter vi pakker hestene sammen igen og kører hjem til Kommandørgården. Her fodre vi hestene, lukker dem ud på foldende og siger tak for i dag.

 Pris pr. pers………..1095,-