Menu

Østerstur med tilberedning​

På turen vil jeres guide lære jer hvordan man sikkert åbner en østers. Husk altid at åbne østers forsigtigt, med en østerskniv, brug et viskestykke og læg den på den flade side.

DSC02312

Vi mødes i Saloon Antanas iført knælange tætsiddende  gummistøvler, samt have handsker og tøj som gerne må blive beskidt., evt. regnbukser.  Vi for spande udleveret  (hvis der er mørkt for vi også en pandelygte).

Inden vi går ud i Vadehavet fortæller vi lidt om Vadehavet og den invasive Stillehavsøsters. 

Sammen går vi ud i Danmarks nationalpark, vadehavet, Unesco World heritage kun 50 meter fra Saloonen. 

Guiden viser den sikre vej ud til østers- og hjælper naturligvis hvis en støvle sidder fast.

Ude i vadehavet samles vi ved en lille sandbanke, her fortæller vi om østers og demonstrerer, hvordan de gerne skal se ud.

Når spandene er fyldte går vi tilbage til vores køkken, hvor vi sammen vasker, åbner og tilbereder østers i 4 forskellige varianter (så alle kan være med)

Østersture under corona…..

Man mødes i vores Saloon ved Vadehavet her får man 10 min foredrag… kun 4 personer ad gangen.

Så passere man næste guide i Vadehavet. Her fortælles om østers og man giver gode råd til plukning….

3 guide møder man ved Cava flaskerne og vandslangen. Her vasker vi en enkelt østers som åbnes og smages med vores hemmelige eddike og der skåles med et glas cava. Resten tager man med hjem og vasker hjemme. Husk at tage din egen spand med til dine østers.

Varighed er 1,5-2 timer.

 

  • Østerstur inkl tilberedning DKK 450,-
file2 (3)
file2 (2)
Østersplukning  Østerstilberedning  
DateTimeDateTime
Lørdag 10/04Kl. 06.30
Lørdag 17/04Kl.10.30
Mandag 19/04Kl. 11.30Mandag 19/04Kl. 13.30
Lørdag 24/04Kl. 17.00
Lørdag 01/05
Vadehavstur (ikke østerpluk)
Kl. 10.00
Lørdag 8/05
Vadehavstur (ikke østerpluk)
Kl. 17.30
Lørdag 15/05
Vadehavstur (ikke østerpluk)
Kl. 09.30
Lørdag 22/05
Vadehavstur (ikke østerpluk)
Kl. 15.30
Lørdag 29/05
Vadehavstur (ikke østerpluk)
Kl. 09.00
Lørdag 5/06
Vadehavstur (ikke østerpluk)
Kl. 16.00
Lørdag 12/06
Vadehavstur (ikke østerpluk)
Kl. 08.30
Lørdag 19/06
Vadehavstur (ikke østerpluk)
Kl. 13.30
Lørdag 26/06
Vadehavstur (ikke østerpluk)
Kl. 08.00
Lørdag 14/08
Vadehavstur (ikke østerpluk)
Kl. 11.00
Lørdag 21/08
Vadehavstur (ikke østerpluk)
Kl. 06.00
Lørdag 28/08
Vadehavstur (ikke østerpluk)
Kl. 11.00
Lørdag 4/09Kl. 17.30
Mandag 6/09Kl. 07.00Mandag 6/09Kl. 09.00
Onsdag 8/09Kl. 08.00Onsdag 8/09Kl. 10.00
Lørdag 11/09Kl. 10.00Lørdag 11/09Kl. 12.00
Mandag 13/09Kl. 11.30Mandag 13/09Kl. 13.30
Onsdag 15/09Kl. 13.30Onsdag 15/09Kl. 15.30
Friday 17/09Kl. 17.00Lørdag 18/09Kl. 10.00
Mandag 20/09Kl. 07.00Mandag 20/09Kl. 09.00
Onsdag 22/09Kl. 08.00Onsdag 22/09Kl. 10.00
Lørdag 25/09Kl. 10.00Lørdag 25/09Kl. 12.00
Mandag 27/09Kl. 11.00Mandag 27/09Kl. 13.00
Onsdag 29/09Kl. 12.00Onsdag 29/09Kl. 14.00
Lørdag 2/10Kl. 16.00Søndag 03/10Kl. 10.00
Mandag 4/10Kl. 17.30Tirsdag 05/10Kl. 10.00
Onsdag 6/10Kl. 07.30Onsdag 6/10Kl. 09.30
Lørdag 9/10Kl. 09.00Lørdag 9/10Kl. 11.00
Mandag 11/10Kl. 10.30Mandag 11/10Kl. 12.30
Onsdag 13/10Kl. 12.00Onsdag 13/10Kl. 14.00
Friday 15/10Kl. 14.45Lørdag 16/10Kl. 14.45
Lørdag 23/10Kl. 09.00
Lørdag 30/10Kl. 13.30
Lørdag 6/11Kl. 08.00Lørdag 6/11Kl. 10.00
Mandag 8/11Kl. 09.30Mandag 8/11Kl. 11.30
Lørdag 13/11Kl. 14.30Lørdag 13/11Kl. 16.30
Mandag 15/11Kl. 15.00Mandag 15/11Kl. 17.00
Lørdag 20/11Kl. 08.00Lørdag 20/11Kl. 10.00
Mandag 22/11Kl. 09.00Mandag 22/11Kl. 11.00
Lørdag 27/11Kl. 12.30
Lørdag 4/12Kl. 07.00
Lørdag 11/12Kl. 13.00
Lørdag 18/12Kl. 07.00
Lørdag 25/12Kl. 11.00

Vi laver for eksempel:

Friterede østers - med pankorasp

8 Østers, 2 dl. mel, 1 æg, 2 dl. panko rasp, neutral olie til stegning.

Fremgangsmåde:
1. Åbn østers.
2. Kom ægget i en dyb tallerken og pisk det sammen,
3. Kom 1 cm olie i en dyb pande, som varmes op, alternativ brug en friture.
4.Vend østerne i mel, dernæst og æg og til sidst i panko rasp. Friter dem gyldne i den varme olie, hvor de ofte vendes. 

Vi foreslår at de serveres med sprød salat og 2 slags dip.

Gratinerede østers a la Rockefeller

8 østers. 1 lille skalottelæg, smør, 1,5 dl. piskefløde,  1spsk. pastis, 1 håndfuld spinatblade, 2 dl. ost.

Fremgangsmåde:
1.Sæt ovnen på 225 grader 
2. Åben østers og hæl væden fra. Løsen østersen og lad den ligge i skallen.
3. Sæt dem på et fad.
4.Hak løg helt fint og svits hurtigt i lidt smør.
5.Kom fløde og pastis heri og lad simre sammen i 5 minutter.
6. Kom spinat i og lad den falde sammen.
7.Kom fyldet i hver skal og pynt med osten.
8. Gratieneres indtil oster er smelter og let gylden.
9. Klar til servering.

Hvidløgs gratinerede østers.

8 østers, 80 g. smør, 2 skalotteløg. 1 fed hvidlæg. 2 spsk. hakket persille, 1 citron, havsalt og hvid peber.

Fremgangsmåde:
1.De åbne østers skal blive i en den dybe skaldel. Læg et lag salt i et ildfast fad på ca. 2 cm tykkelse/krøl aluminumfolie så skallerne ikke tipper.
2.Hak skalotteløg, hvidløg fint, bland det med det bløde smør, persillen, salt, peber og en anelse citronsaft. Fordel det aromatiske smør i de dybe østers.
3.Kom fadet øverst i en 275 grader varm ovn. 

file
østrerr

Grillede østers med 3 dressinger

Sherryviniagrette: 3 spsk sherryeddike, 3 spsk olivenolie, 1 spsk finthakket skalotteløg, salt
Limedressing: 1/4  dl limesaft, 20 dråber tabasco, 1 spsk finthakket forårsløg
Citrindressing: 1 citron, 3 spsk olivenoli, salt
Østers: 12-24 østers

Sådan laver du grillede østers 

Sherry vinaigrette: Rør eddike, olie, løg og salt sammen.
Limedressing: Rør lime, tabasco og forårsløg sammen. 

Citrondressing: Halvér citronen, og grill den på skærefladen. Den skal tage godt med farve. Pres saften fra den varme citron, og rør den med olivenolie. Smag til med salt. 
Østers: Læg hele østers på den varme grill, og lad dem grille i 4-6 minutter (alt efter hvor varm grillen er). Du kan se, at de er klar, når de åbner sig en smule, og der begynder at boble lidt vand ud af dem. Tag dem af – det er nemmest med en grillhandske – og lad dem køle lidt af. Åbn østersene med en østerskniv, løsn dem, og servér dem straks med de tre dressinger. 

Vadehavet

  • Plukning og rengøring af østers DKK 245,-

    åbning af enkelte, ca 1,5 time, 1 glas bobler, min 6 pers.
    (Børn under 13 år halv pris)

  • Guided Sort Sol tur DKK 195,-

    pris pr. person
    kør selv til mødestedet
    mød vores guide der
    husk pas

Vigtig information omkring østersturene

  • Du skal selv medbringe knælange gummistøvler, der er tætsiddende samt handsker.
  • Have tøj på som gerne må blive beskidt, da der er mulighed for at blive beskidt
  • Ofte vil der være én på holdet som får kontakt med Vadehavets slik.
 

Vadehavet omkring Rømø gemmer på et gigantisk skattekammer!
Et skattekammer bestående af et væld af Stillehavsøsters.
Det er tilladt at gå ud på egen hånd og plukke alle de østers man lyster.
Det er en invasiv art som der er alt for mange af. Tag endelig for jer.
Når man begiver sig ud i vadehavet uden guide anbefaler vi at man går ud nede fra Havneby havn. Vær opmærksom på, at tidevandet har en tendens til at stige hurtigt.