Menu

Kanoer & Kajakker

kanoer

Miljø
Lad ikke et spor af din passage, tage dit affald med dig i en sæk.

Tips til begyndere

Udstyre
Du har brug for en båd der passer til dit tekniske niveau, din højde og vægt. Dit liv jakke og hjelm er dit beskyttelsesudstyr. De skal passe til din skabelon. Bær lukkede sko og lys. Fjern guldsmede og vedhæfte dine briller. Bær behageligt tøj egnet for aktiviteten og vejrforhold.

Valg af din båd
To familier i Kano:
• Både “sit-on-top” åben, er det let at gå om bord og fra borde. Generelt vandet løber automatisk (selvlænsende);
• Deck både: mere tekniske og under visse betingelser (bølger, vind, kulde …).
Du kan give en “forsegling skørt” til at navigere tør.

Til at køre effektivt og sikre din sikkerhed, din båd er udstyret med fodstøtter.
For at lette portering, er din båd er udstyret med håndtag fastgjort til enderne.
Til at flyde selv fuld af vand, støtter vægten af besætningen og nyttelast, skal din båd være udstyret med hjælp af flotation.

Vælg din pagaj
Der er to typer af pagajer:
• Den fælles padle kano anvendes: det har et enkelt blad. Det bruges af knælende eller siddende på sit-on-top. Dens størrelse: det skal nå højden af hagen,
Den dobbelte padle brugt kajak (og kano-typen sit-on-top): den har to vinger. Dens størrelse: Det skal være håndled (strakte arme over hovedet).

Teknisk
Langs en flodbred, placere din båd parallel til banken, næse opstrøms. Spørg din padle tilbage, træde på det (den ene hånd på båden, den anden på banken), og trække dig ind i båden.
Vender mod havet sætte din båd på stranden og dels i vandet, der peger på havet. Til jord, gør det samme, men båd ledes til stranden. Hvis du har problemer, så spørg en anden person til at hjælpe dig ved at tage din båd.

2- Settle
Når du er i dit skib, dig det behageligt. Hvis du bruger en kajak, ben fra hinanden, finde støtte på din tå klip og test din stabilitet ved at lave bølger med din båd.