Menu

Staldmiljø

Om dagen står alle vores rideheste oppe i vores paddocks på islændercenteret: opdelt i hopper og vallakker. Her går de primært på gummimåtter og beton for at undgå mudder, både for hestenes og ride-gæsternes skyld. I deres paddocks har de adgang til sandkasser de kan ligge og rulle sig i, et stort afdækket område med halm til at putte i og ad libitum adgang til grovfoder. Her har de også små bakker som flittigt bliver brugt til legeplads, udkigspost eller afslapning i solen. 

Om natten bliver hestene drevet ned, via løbegange, på vores store græsfolde som ligger lige ned til Vadehavet. Her er der masser af plads til at være hest efter en hård arbejdsdag.

I er velkomne til at hjælpe med at lukke dem ud om aftenen. Spørg staldpersonale om tidspunkt.

Fodring

Vores rideheste bliver fodret om dagen med ad libitum hø og portions anrettet wrap. Ved siden af dette har de foderautomater med pillefoder oppe i deres paddocks. Hestene har i deres halsbånd monteret en transponder der arbejder sammen med computeren i automaterne. På den måde kan vi holde øje med hestenes foderindtag og regulere mængden til hver enkelt hest.

Vores heste er vores vigtigste kollegaer

Avl og opvækst

Vi avler selv vores heste. Vores to alvshingste får hver deres lille hoppeflok at gå med hver sommer.

Hvert år får vi mellem 5 og 10 føl som går nede på de store græs-enge bagved islændercenteret, lige ud til Vadehavet. Her går føllene så længe som muligt sammen med deres mor og leger dagen lang. 

Når de bliver for store til at gå sammen med hopperne, kommer de ud i vores ungheste-flokke. Om vinteren går de på nogle store folde rundt omkring på øen hvor de lever af ad libitum wrap og får tildelt kraftfoder hver dag.
Om sommeren bliver de lukket ud på vores kæmpe strandenge på i alt 28 hektar hvor de kan spise sig mere end mætte i det lækre græs. 

I denne tid er hestene ikke ret meget i menneskehænder. De får lov til at være 100% heste indtil arbejdet kalder når de fylder 4 år. Så kommer de hjem til træning, så de kan blive klar til at tage med på eventyr sammen med jer.

I sommerhalvåret lever vores ungheste på vores kæmpe arealer ude på strandengene. Her løber de frit og bliver tilset og fodret hver dag.

Heste på pension

Men hvad så når hestene er blevet gamle og grå og ikke kan rides mere?

De bliver sat tilbage på de store græsmarker, nogle gange sammen med unghestene for at opdrage lidt på det nye kuld, andre gange i en flok for sig selv. 

Her ser i et billede af vore skønne Næla (på den gode side af 30 år) og Kunst (i slutningen af 20’erne), som lever i bedste vedgående. De er glade pensionister Kommandørgården. De har sat sine spor her på stedet som rideheste og Næla har bidraget med nogle skønne afkom til vores heste-bestand.