Østerstur med tilberedning​

På turen vil jeres guide lære jer hvordan man sikkert åbner en østers. Husk altid at åbne østers forsigtigt, med en østerskniv, brug et viskestykke og læg den på den flade side.

DSC02312

Vi mødes i Saloon Antanas iført knælange tætsiddende  gummistøvler, samt have handsker og tøj som gerne må blive beskidt., evt. regnbukser.  Vi for spande udleveret  (hvis der er mørkt for vi også en pandelygte).

Inden vi går ud i Vadehavet fortæller vi lidt om Vadehavet og den invasive Stillehavsøsters. 

Sammen går vi ud i Danmarks nationalpark, vadehavet, Unesco World heritage kun 50 meter fra Saloonen. 

Guiden viser den sikre vej ud til østers- og hjælper naturligvis hvis en støvle sidder fast.

Ude i vadehavet samles vi ved en lille sandbanke, her fortæller vi om østers og demonstrerer, hvordan de gerne skal se ud.

Når spandene er fyldte går vi tilbage til vores køkken, hvor vi sammen vasker, åbner og tilbereder østers i 4 forskellige varianter (så alle kan være med)

Østersture under corona…..

Man mødes i vores Saloon ved Vadehavet her får man 10 min foredrag… kun 4 personer ad gangen.

Så passere man næste guide i Vadehavet. Her fortælles om østers og man giver gode råd til plukning….

3 guide møder man ved Cava flaskerne og vandslangen. Her vasker vi en enkelt østers som åbnes og smages med vores hemmelige eddike og der skåles med et glas cava. Resten tager man med hjem og vasker hjemme. Husk at tage din egen spand med til dine østers.

Varighed er 1,5-2 timer.

 

  • Østerstur inkl tilberedning DKK 450,-
file2 (3)
file2 (2)
Østersplukning 2024 (forudsagt lavvande)Det præcise mødetidspunkt sendes 2-3 dage før turen 
Lørdag 30.03Kl. 10.30
Lørdag 06.04Kl. 05.30
Lørdag 13.04Kl. 10.30
Lørdag 20.04Kl. 05.30
Lørdag 27.04Kl. 09.30
Lørdag 07.09Kl. 09.30
Lørdag 14.09Kl. 15.30
Lørdag 21.09Kl. 09.00
Lørdag 28.09Kl. 16.00
Lørdag 05.10Kl. 08.30
Lørdag 12.10Kl. 14.00
Lørdag 19.10Kl. 08.15
Lørdag 26.10Kl. 14.30
Lørdag 02.11Kl. 07.45
Lørdag 09.11Kl. 12.30
Lørdag 16.11Kl. 07.00
Lørdag 23.11Kl. 13.00
Lørdag 30.11Kl. 06.40
Lørdag 07.12Kl. 11.30
Lørdag 14.12Kl. 06.00
Lørdag 21.12Kl. 11.30
Lørdag 28.12Kl. 05.30

Vi laver for eksempel:

Friterede østers - med pankorasp

8 Østers, 2 dl. mel, 1 æg, 2 dl. panko rasp, neutral olie til stegning.

Fremgangsmåde:
1. Åbn østers.
2. Kom ægget i en dyb tallerken og pisk det sammen,
3. Kom 1 cm olie i en dyb pande, som varmes op, alternativ brug en friture.
4.Vend østerne i mel, dernæst og æg og til sidst i panko rasp. Friter dem gyldne i den varme olie, hvor de ofte vendes. 

Vi foreslår at de serveres med sprød salat og 2 slags dip.

Gratinerede østers a la Rockefeller

8 østers. 1 lille skalottelæg, smør, 1,5 dl. piskefløde,  1spsk. pastis, 1 håndfuld spinatblade, 2 dl. ost.

Fremgangsmåde:
1.Sæt ovnen på 225 grader 
2. Åben østers og hæl væden fra. Løsen østersen og lad den ligge i skallen.
3. Sæt dem på et fad.
4.Hak løg helt fint og svits hurtigt i lidt smør.
5.Kom fløde og pastis heri og lad simre sammen i 5 minutter.
6. Kom spinat i og lad den falde sammen.
7.Kom fyldet i hver skal og pynt med osten.
8. Gratieneres indtil oster er smelter og let gylden.
9. Klar til servering.

Hvidløgs gratinerede østers.

8 østers, 80 g. smør, 2 skalotteløg. 1 fed hvidlæg. 2 spsk. hakket persille, 1 citron, havsalt og hvid peber.

Fremgangsmåde:
1.De åbne østers skal blive i en den dybe skaldel. Læg et lag salt i et ildfast fad på ca. 2 cm tykkelse/krøl aluminumfolie så skallerne ikke tipper.
2.Hak skalotteløg, hvidløg fint, bland det med det bløde smør, persillen, salt, peber og en anelse citronsaft. Fordel det aromatiske smør i de dybe østers.
3.Kom fadet øverst i en 275 grader varm ovn. 

file
østrerr

Grillede østers med 3 dressinger

Sherryviniagrette: 3 spsk sherryeddike, 3 spsk olivenolie, 1 spsk finthakket skalotteløg, salt
Limedressing: 1/4  dl limesaft, 20 dråber tabasco, 1 spsk finthakket forårsløg
Citrindressing: 1 citron, 3 spsk olivenoli, salt
Østers: 12-24 østers

Sådan laver du grillede østers 

Sherry vinaigrette: Rør eddike, olie, løg og salt sammen.
Limedressing: Rør lime, tabasco og forårsløg sammen. 

Citrondressing: Halvér citronen, og grill den på skærefladen. Den skal tage godt med farve. Pres saften fra den varme citron, og rør den med olivenolie. Smag til med salt. 
Østers: Læg hele østers på den varme grill, og lad dem grille i 4-6 minutter (alt efter hvor varm grillen er). Du kan se, at de er klar, når de åbner sig en smule, og der begynder at boble lidt vand ud af dem. Tag dem af – det er nemmest med en grillhandske – og lad dem køle lidt af. Åbn østersene med en østerskniv, løsn dem, og servér dem straks med de tre dressinger. 

Vadehavet

  • Plukning og rengøring af østers DKK 245,-

    åbning af enkelte, ca 1,5 time, 1 glas bobler, min 6 pers.
    (Børn under 13 år halv pris)

  • Guided Sort Sol tur DKK 195,-

    pris pr. person
    kør selv til mødestedet
    mød vores guide der
    husk pas

Vigtig information omkring østersturene

  • Du skal selv medbringe knælange gummistøvler, der er tætsiddende samt handsker.
  • Have tøj på som gerne må blive beskidt, da der er mulighed for at blive beskidt
  • Ofte vil der være én på holdet som får kontakt med Vadehavets slik.
 

Vadehavet omkring Rømø gemmer på et gigantisk skattekammer!
Et skattekammer bestående af et væld af Stillehavsøsters.
Det er tilladt at gå ud på egen hånd og plukke alle de østers man lyster.
Det er en invasiv art som der er alt for mange af. Tag endelig for jer.
Når man begiver sig ud i vadehavet uden guide anbefaler vi at man går ud nede fra Havneby havn. Vær opmærksom på, at tidevandet har en tendens til at stige hurtigt.